Съобщения получиха хората във Велико Търново, Разград, Русе и Силистра. В продължение

...
Съобщения получиха хората във Велико Търново, Разград, Русе и Силистра. В продължение
Коментари Харесай

Мъж получи над 1000 известия при тестването на BG-ALERT, телефонът му блокира

Съобщения получиха хората във Велико Търново, Разград, Русе и Силистра. В продължение на половин час от 12 до 12 ч. бе предавано известие, съдържащо текст на български и британски език, прецизираха от Министерство на вътрешните работи.

След началото на тестването Емил Николов е почнал да получава вести от автоматизираната система, като броят им е достигнал над 1000. Вследствие на това телефонът му е блокирал. Мъжът описа, че не е съумял да се свърже с никого, с цел да спре изпращането на известията. Не съумял да е свърже и с мобилния си оператор. 

Получаването на известието на мобилното устройство се чака да бъде еднократно и съпроводено от характерен тон и осцилация, даже при задействан спокоен (безшумен) режим.

ВG-ALERT e предупредителна система за популацията за бедствия и изключителни обстановки. Тя се създава взаимно от Министерство на вътрешните работи и Министерството на електронното ръководство. Целта ѝ е да уведомява за рискове посредством изпращане на тестови известия по телефона. 

На 1 ноември известие от BG-ALERT, пуснато малко преди 19 ч., със мощен звуков сигнал и осцилация изплаши доста жители. При множеството консуматори известието пристигна с текст: " Внимание, заплаха! ", а при някои имаше и сигнал от президента. В известието пишеше също " test test " и имаше отпратка към уеб страницата bg-alert.bg. Оказа се, че чиновник на компанията, отговаряща за консолидираното на новата система - ДЗЗД " Сискод ", по простъпка е натиснал неверен бутон.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР